Allround Plaatwerker
Allround Plaatwerker

Allround Plaatwerker - BBL | Ede

Leerweg: 
  • BBL
Niveau: 
  • Niveau 3
Duur: 
  • 3 Jaar
Locatie: 
  • Ede
Diplomanaam: 
  • Allround plaatwerker
Crebonummer: 
  • 25289

Iets voor jou? 

Je werkt zorgvuldig, hebt ruimtelijk inzicht en vindt het prettig om zelfstandig klussen op te pakken. Je bent sociaal en communicatief sterk en goed in het signaleren én oplossen van problemen.

De opleiding Allround Plaatwerker

Deze opleiding richt zich voornamelijk op het machinaal maken van plaatproducten (RVS, staal en aluminium) tot maximaal 3 millimeter dikte. Je leert assembleren en monteren. Daarnaast raak je bedreven in het maken van onderdelen zoals beschermkappen en behuizingen en kun je complex samengestelde producten van diverse soorten materiaal maken. Dat doe je met behulp van werktekeningen. De metalen platen leer je bewerken met machines, al dan niet computergestuurd (CNC). Je leert deze machines op vakkundige en veilige manier gebruiken en zelf CNCprogramma’s te schrijven en uitvoerig te testen.

Jouw carrière

Na het afronden van de opleiding kun je aan de slag in de metaalproductenindustrie, bijvoorbeeld bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in constructie, plaatwerk en lassen. Jij beheerst alle technieken die nodig zijn om materialen op professionele wijze te bewerken. Jouw toekomstige baan vind je bijvoorbeeld in de autoschade of carrosseriebouw, vliegtuigbouw, constructie- en apparatenbouw, voeding- en drankenindustrie en verkeerssystemen. Je werkt zelfstandig en het kan ook zijn dat je minder ervaren collega’s aanstuurt en erop toeziet dat er kwaliteit wordt geleverd.

De opleiding duurt 2 jaar als je de opleiding Plaatwerker niveau 2 hebt afgerond.
Deze opleiding zal gegeven worden op de locatie Ede en/of Huissen.