Entreeopleidingen ROC A12

Entreeopleidingen

Heb je nog geen diploma, maar wel de capaciteiten om een mbo-opleiding te doen? Dan is een Entreeopleiding iets voor jou. Voor de meeste studenten is het een opstapje naar een vervolgopleiding. Ook als je wilt gaan werken, is de opleiding een goede keuze.

Daar werk je

Als assistent werk je bij allerlei bedrijven en instellingen, in de sectoren Handel, Techniek of Zorg. Je werkt onder toezicht of begeleiding van een collega. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en de snelheid van je eigen werk. Ook leer je rekening te houden met de regels van het bedrijf. Afhankelijk van de opdracht voer je deze alleen of in een klein team uit. Goed samenwerken is dan heel belangrijk.

Leren door te doen

Je leert vanuit de praktijk en krijgt weinig theorie. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leerproces. Hierin word je intensief begeleid door jouw begeleider. Bij deze opleiding gaat het vooral om de voorbereiding op werk.

Je kunt kiezen uit drie opleidingen:

  • Assistent Verkoop & Retail
  • Assistent Installatie & Constructietechniek
  • Assistent Dienstverlening & Zorg

Bekijk hier onze entreeopleidingen.

Dit heb je nodig

Je kunt deze opleiding volgen als je geen diploma hebt en voor of op 31 juli van het schooljaar 16 jaar bent geworden. Je hebt geen vooropleiding nodig. Er vindt een uitgebreide intake plaats om te bepalen of de opleiding geschikt voor jou is.

Toelatingscriteria

• Je hebt geen (vo-)diploma.
• Je bent tussen de 16 en 30 jaar.
• Je bent in staat een mbo-opleiding af te ronden.
Natuurlijk wordt ook verwacht dat je gemotiveerd bent om naar school en op stage te gaan.