Skills Heroes kwalificatiewedstrijd Schoonheidsspecialist in Salon 12 te Ede
Skills Heroes ROC A12

Skills Heroes kwalificatiewedstrijd Schoonheidsspecialist in Salon 12 te Ede

De kwalificatiewedstrijd van Skills Heroes voor de opleiding schoonheidsspecialist is succesvol afgerond. Op maandag 23 januari jl. hebben in totaal 30 studenten van verschillende ROC’s deelgenomen aan deze wedstrijd. 

De wedstrijd vond op dezelfde dag en tijd plaats bij ROC A12 en ROC Mondriaan. Verdeeld over twee locaties hebben de studenten hun krachten gemeten. Zij hebben zich gepresenteerd als zelfstandig werkend schoonheidsspecialisten en verschillende opdrachten uitgevoerd. 

ROC A12 ontving op deze dag 20 studenten met hun begeleiders en modellen van verschillende ROC’s uit heel Nederland. Salon 12 was ingericht voor de kwalificatiewedstrijd en was een zeer prettige ruimte voor alle studenten die meededen.

Voor de wedstrijd zijn de studenten gebriefd en de modellen gekeurd door de jury. De wedstrijd ging van start zodra de modellen binnen kwamen lopen. 

De 20 modellen in Ede hebben vijf uur lang mogen genieten van een verzorgende, ontspannende en cosmetische behandeling van zowel het gezicht, de handen als het lichaam. Met hier en daar een trillend handje is de wedstrijd rustig en goed verlopen. De juryleden liepen rond en de studenten stonden allemaal als zelfstandig werkend schoonheidsspecialist klaar voor de modellen. Met ruim 70 personen in Ede was het toch rustig en konden alle deelnemers goed werken. Er hing een ontspannen sfeer in de salon. 

Nadat alle werkzaamheden waren uitgevoerd, werd de behandeling met het model afgerond. De studenten lieten een schoon en netjes opgeruimde salon achter. 

Terwijl de punten geteld werden kregen de deelnemende studenten tips & tops van de juryleden. Deze kwalificatiewedstrijd is namelijk ook een goede, extra voorbereiding op het examen en op het werk in de beroepspraktijk.

Aan het einde van de middag is er via een Skype verbinding juryberaad geweest tussen de twee ROC's.

De 10 beste studenten die deelnamen aan de kwalificatiewedstrijd bij ROC A12 zijn:
1.    Shana Veltman ROC Midden Nederland
2.    Romy Paridaens Summa College    
3.    Marieke Velthuis ROC van Twente
4.    Priscilla Marinus Deltion College
5.    Marielle Kroeze ROC Midden Nederland
6.    Shirley Duin Noorderpoort
7.    Richel Wolsink Graafschap College
8.    Inez Roering ROC van Twente
9.    Joanne van Ree ROC A12
10.    Myrthe Suidgeest Deltion College

Na de telling is bekend geworden welke 8 studenten van de twee locaties de meeste punten hebben behaald. De 8 winnaars hebben een plek in de nationale finale van Skills Heroes die van 16 tot en met 18  maart zal plaatsvinden de RAI Amsterdam.
1.    Yessica Noordzij Albeda College
2.    Shana Veltman ROC Midden Nederland
3.    Romy Paridaens Summa College
4.    Vera Scheurkogel ROC Mondriaan
5.    Marieke Velthuis ROC van Twente
6.    Priscilla Marinus Deltion College
7.    Nikki Gardien ROC Mondriaan
8.    Marielle Kroeze ROC Midden Nederland

Meer lezen over Skills Heroes? Ga naar de website van Skills Heroes. Volg ROC A12 op Facebook en Twitter voor laatste nieuws over alle ROC A12 die deelnemen aan Skills Heroes.