Applicatie- & Mediaontwikkelaar
Applicatie- & Mediaontwikkelaar

Applicatie- & Mediaontwikkelaar

Leerweg: 
  • BOL
Niveau: 
  • Niveau 4
Duur: 
  • 3 Jaar
Locatie: 
  • Ede
  • Velp
Diplomanaam: 
  • Applicatie- en mediaontwikkelaar
Crebonummer: 
  • 25187

Iets voor jou? 

Jij bent goed met computers, applicaties en nieuwe media en vindt het leuk om met mensen te werken. Je bent geduldig, creatief, nauwkeurig en stressbestendig. Jij bijt je graag vast in het ontwikkelen van nieuwe programma’s en applicaties en houdt ervan om vraagstukken op te lossen.

De opleiding Applicatie- & Mediaontwikkelaar

Tijdens de opleiding komen verschillende ontwikkeltechnieken aan bod. Je leert met diverse programmeertools en besturingssystemen omgaan. Ontwerpen, realiseren, implementeren en onderhouden: jij beheerst straks alle stappen die nodig zijn om nieuwe software succesvol te integreren binnen een bedrijf. Daarnaast krijg je tijdens de opleiding te maken met maatwerkapplicaties, het onderhouden en aanpassen van bestaande applicaties en web 2.0 applicaties. Je leert goed luisteren, want je gaat vragen vertalen naar nieuwe computertoepassingen. Ook is het jouw taak om aan anderen uit te leggen welke oplossing je hebt bedacht en hoe het programma werkt.

Jouw carrière 

Als applicatieontwikkelaar vertaal jij wensen en behoeften van medewerkers naar nieuwe softwareprogramma’s. Je werkt op de ICT-afdeling van een bedrijf. Je bent bekend met de modernste ICT-middelen waarmee je gereedschappen ontwikkelt die de problemen van gebruikers wegnemen. Je kent alle mogelijkheden op het gebied van automatisering. Na deze opleiding kun je nieuwe softwareprogramma’s ontwikkelen of je past deze zo aan dat andere medewerkers van het bedrijf er beter mee overweg kunnen.

Doorleren? 

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding Informatica of Technische Informatica.

Open dagen: 

Infoavond 7 juni 2016