Bring Your Own Device

Bring your own device

Modern onderwijs kan niet zonder computers. Dat geldt zeker voor een moderne onderwijsinstelling als ROC A12. Zo maken we voor taal- en rekenonderwijs gebruik van een methode waarbij je veel kunt oefenen met hulp van de computer. Tijdens je studie bij ROC A12 zul je merken dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van digitale ‘tools’.

Daarom hebben alle studenten een geschikt device nodig dat voldoet aan de minimumeisen. Je mag zelf bepalen welk device je kiest zolang het maar voldoet aan deze minimumeisen. Wil je een device met nog meer mogelijkheden dan mag dat natuurlijk ook.

Een eigen device maakt het mogelijk dat je vaker kunt werken in je eigen tempo; waar en wanneer het jou uitkomt. Ook is een dergelijk apparaat handig om aantekeningen maken, informatie te zoeken en (samen) aan opdrachten te werken.
De eisen die worden gesteld aan het device verschillen per opleiding. Dat kan dus betekenen dat de ene student kan volstaan met een tablet en de andere een laptop nodig heeft.

Bring Your Own Device: laptop of tablet

We gaan er van uit dat onze studenten eigen keuzes maken. Er zijn allerlei devices die je zou kunnen gebruiken voor het werken op school. Naast een gewone laptop kun je ook denken aan een meer draagbare ultrabook, of misschien een tablet. Op deze site spreken we daarom over een device.

Heb je al een device ? 
Dan kun je deze mogelijk gebruiken. Kijk bij de technische eisen aan welke specificaties jouw device moet voldoen. Op deze site vind je ook informatie over welk type device het meest geschikt is voor jouw studie. Bovendien kun je hier lezen hoe je voordelig legale software kunt kopen. Ook vind je er de contactgegevens voor het geval je nog meer informatie wilt. Kortom: ga studeren met je eigen device! Kijk snel verder voor meer informatie.