Top mbo-opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid
Handhaver Toezicht en Veiligheid

Handhaver Toezicht & Veiligheid - BOL | Ede

Leerweg: 
  • BOL
Niveau: 
  • Niveau 3
Duur: 
  • 2 tot 2,5 jaar
Locatie: 
  • Ede
Diplomanaam: 
  • Handhaver toezicht en veiligheid
Crebonummer: 
  • 25409

Het is helaas niet meer mogelijk je aan te melden voor studiejaar 2016 - 2017. Je kan je al wel aanmelden voor studiejaar 2017 - 2018.

 

Iets voor jou? 

Je bent initiatiefrijk, sportief en stressbestendig. Je kunt snel ingrijpen als dat nodig is en vindt het belangrijk dat de veiligheid gewaarborgd is. Jij durft mensen aan te spreken op hun gedrag.

De opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid

Je ontwikkelt een scherp oog voor onveilige situaties en leert op tijd ingrijpen om deze situaties te voorkomen.  Als gediplomeerd handhaver toezicht & veiligheid kun je vakkundig een surveillance voorbereiden en uitvoeren. Je houdt toezicht en je treedt krachtig en professioneel op als dat nodig is. Je leert publiek op professionele wijze informeren en verwijzen. Met het diploma op zak kun jij eerste hulp verlenen en bijvoorbeeld een verdachte aanhouden. Je doet kennis op van wet- en regelgeving en leert volop in de praktijk. Je gaat twee keer op stage: het eerste jaar als medewerker toezicht & veiligheid, het tweede jaar als handhaver toezicht & veiligheid bij een stadstoezichtorganisatie of openbaar vervoersbedrijf. Je krijgt uitgebreid de mogelijkheid om je te oriënteren op het werken bij politie, Koninklijke Marechaussee en Toezicht en Handhaving. Tijdens de opleiding behaal je ook het certificaat buitengewoon opsporingsambtenaar en verkeersregelaar. 

Jouw carrière

Na de opleiding kun je aan de slag als handhaver openbare ruimte bij een gemeente. Ook handhavers in het openbaar vervoer en milieu zijn in onze samenleving niet meer weg te denken. Wil je liever bij de politie of de Koninklijke Marechaussee aan de slag? Deze opleiding is daar een goede voorbereiding op.

Instroomvoorwaarden

Je hebt een vmbo-diploma (kader, gemengd of theoretische leerweg) en je hebt geen strafblad. Voordat je aan de opleiding begint, doorloop je een toelatingsprocedure.