iDEALnet

Voor een veilige inning en verwerking van alle betalingen aan de school zijn wij een samenwerking aangegaan met Stichting iDEALnet. iDEALnet.nl is een gratis online dienst voor ouder(s)/verzorger(s) en/of studenten waarmee u onder andere op een gemakkelijke en veilige manier via de schoolwebsite kunt betalen voor bijvoorbeeld het cursusgeld (BBL), de vrijwillige studentenbijdrage, keuzevakken, sportkampen en andere opleidingskosten. Zo heeft u altijd op uw eigen persoonlijke pagina een handig overzicht van uitgaven en uitgevoerde betalingen per schooljaar. 

Wij verzoeken u de opleidingskosten voor het komende schooljaar via iDEALnet te voldoen, omdat wij al uw betalingen via deze pagina administreren. Wij vragen u zich eerst eenmalig te registeren. Dit is een kleine handeling. 

Registreren als ouder / student voor uw inloggegevens voor iDEALnet.nl 
1. U ziet het afgebeelde iDEALnet.nl inlogvenster, klik op Eerste keer iDEALnet? 
2. Vul de onderstaande gegevens en een werkend e-mail adres in, klik daarna op verzenden. 

Schoolcode: ROCA12 
Studentennummer: Studentennummer 
Geboortedatum student: dd-mm-jjjj
E-mailadres: werkend @ mailadres

3. U ontvangt uw inloggegevens op het door u opgegeven e-mail adres voor directe toegang tot uw persoonlijke ouder-/gezinspagina.
4. U kunt inloggen op uw persoonlijke ouder-/gezinspagina vanaf het inlogvenster (automatisch ziet u de naam van evt. meerdere kinderen in de webwinkel woonachtig op hetzelfde adres).
5. Schaf de onderwijsartikelen aan via ‘Webwinkel’. Print en onderteken de vooringevulde machtiging wanneer u via automatische incasso wenst af te rekenen. Zie meer informatie hieronder en de bijgevoegde handige uitlegfolder. 

Aanschaffen van een product of dienst 
Onderwijsartikelen schaft u aan via het bovenmenu ‘ Webwinkel’ , waar u diverse artikelen en diensten aan uw winkelmandje kunt toevoegen en afrekenen. Wanneer u de gekozen items gaat afrekenen doorloopt u de afrekenwizard waar u kunt kiezen op welke manier u de bestelling wenst te betalen; zoals direct met iDEAL (u wordt doorgestuurd naar uw bank) of via automatische incasso (u print en verstuurt het ondertekende machtigingsformulier). 

Printen van uw machtiging voor automatische incasso 
Door een machtiging af te geven voor een automatische incasso wordt het voor u als ouder heel eenvoudig om de aangeschafte artikelen af te rekenen. Er is een machtigingsformulier op uw persoonlijke ouderpagina ingevuld met uw gegevens op de pagina ‘Mijn machtiging’ . U vult uw IBAN-bankrekeningnummer met BIC-code in met de juiste tenaamstelling en plaats van de rekeninghouder (IBAN en BIC controle via www.ibanbicservice.nl). 

Het formulier ondertekenen en opgesturen (postzegel niet nodig) naar: 
Stichting iDEALnet 
Inzake Derdengelden rekening
Antwoordnummer 90142
3009 VB Rotterdam

Zodra het formulier verwerkt is, ontvangt u automatisch per e-mail een bericht dat uw machtiging geactiveerd is. Dit duurt doorgaans 5-7 werkdagen vanaf het moment van verzenden. Nadat uw machtiging is geactiveerd kunt u altijd uw bestellingen afrekenen met de automatische incasso.

Direct afronden van uw bestelling na afdrukken machtiging Na het afdrukken van uw machtiging kunt u direct al doorgaan met het afronden van uw bestelling met de betaaloptie Automatische incasso. Vergeet u dan niet vandaag uw machtiging te ondertekenen en in te versturen. Voor het eventueel stopzetten van uw machtiging kunt u naar de pagina “Mijn Machtiging”. U kunt uw openstaande en afgehandelde orders inzien via Overzichten >Rekeningoverzicht.

Betalen in termijnen 
In uw persoonlijke ouder-/gezinspagina staat bij een product of dienst van school aangegeven of betalen in meerdere termijnen mogelijk is. Dit is alleen mogelijk als u een machtiging voor automatische incasso heeft afgegeven.

Controleer uw gegevens en houdt deze actueel 
Indien er wijzigingen zijn in uw e-mailadres, telefoonnummer(s) of woonadres verzoeken wij u vriendelijk uw gegevens zo spoedig mogelijk bij te werken op de pagina “Mijn gegevens”. Zo weet u zeker dat alle (belangrijke) berichten door u worden ontvangen. Belangrijke overige wijzigingen van u of uw kind(eren) dient u altijd aan de school te melden.

Helpdesk voor het gebruik van iDEALnet.nl
Mocht u vragen hebben over het gebruik van iDEALnet.nl kijk dan naar het uitlegfilmpje of de meest gestelde vragen en antwoorden op de website www.idealnet.nl/ouders of www.idealnet.nl/student. Staat uw vraag hier niet bij stel deze dan via www.idealnet.nl/helpdesk of bel naar het servicenummer op telefoonnummer 085-2734900. Heeft u inhoudelijke vragen over af te nemen producten of diensten naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met de schooladministratie via e-mail: info@roca12.nl of op telefoonnummer 
0800-7622124 van de school.