Schoonheidsspecialist
Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist - BOL | Ede

Leerweg: 
  • BOL
Niveau: 
  • Niveau 3
Duur: 
  • 2 Jaar
Locatie: 
  • Ede
Diplomanaam: 
  • Schoonheidsspecialist
Crebonummer: 
  • 25404

Iets voor jou? 

De trends op het gebied van uiterlijke verzorging volg je op de voet. Je kunt goed met mensen omgaan, houdt ervan om mensen mooi te maken en geeft daarbij graag advies. Jouw werk staat garant voor kwaliteit en zorgvuldigheid.

De opleiding Schoonheidsspecialist

Elk studiejaar is verdeeld in blokken van circa tien weken met één centraal thema. Jij maakt uitgebreid kennis met alle werkzaamheden binnen het vakgebied en de uitvoering ervan. Je leert hoe je een goed opgebouwde schoonheidsbehandeling kunt verzorgen. Zo leer je een huidanalyse maken en een behandelplan opstellen. Je komt alles te weten over gezichtsverzorging, het geven van lichaamsbehandelingen en cosmetische hand-, nagel- en voetbehandelingen. Ook een peeling of het geven van een massage leer je tijdens de opleiding. Cliënten voelen zich bij jou op hun gemak, ook als ze met een huidprobleem of voor een lastige ontharingsbehandeling bij jou komen. Naast het werk in de praktijk, volg je theorielessen over onder andere de huid en het lichaam. Ook wordt er tijdens de opleiding veel aandacht besteed aan sociale en commerciële vaardigheden, adviseren en verkopen. Daarnaast leer je wat er komt kijken bij het opzetten en runnen van een eigen bedrijf. Twee praktijkexamens vinden plaats bij het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging in Woerden. Hierbij zal, naast examinatoren van het centrum, altijd één vakdocent van de opleiding aanwezig zijn.

Jouw carrière

Jij kunt als gediplomeerd schoonheidsspecialist aan de slag in een schoonheidssalon, sauna of beautyinstituut. Misschien ga jij werken in een parfumerie of drogisterij. Maar ook steeds meer fitness-, sport- en wellness-instituten vragen om gekwalificeerde schoonheidsspecialisten. Jouw vakterrein is aan nieuwe trends en verandering onderhevig, het is daarom belangrijk je continu te ontwikkelen.

Na het behalen van niveau 3 kun je doorstromen naar de opleiding Allround Schoonheidsspecialist niveau 4. Deze vervolgopleiding duurt 1 jaar.