Verspaner BOL
Verspaner BOL

Verspaner - BOL | Ede

Leerweg: 
  • BOL
Niveau: 
  • Niveau 2
Duur: 
  • 2 Jaar
Locatie: 
  • Ede
Diplomanaam: 
  • Verspaner
Crebonummer: 
  • 25302

Iets voor jou? 

Je werkt graag met machines, bent handig en hebt technisch inzicht. Je gaat zorgvuldig en nauwkeurig te werk, tot op de honderdste millimeter!

De opleiding Verspaner 

Als verspaner maak je producten van verschillende soorten materiaal, zoals staal, gietijzer, aluminium of kunststof. Tijdens de opleiding maak je uitgebreid kennis met verschillende verspanende technieken zoals draaien en frezen. Een verspaner bewerkt materialen door er kleine deeltjes (spanen) van weg te nemen. Je leert daarom uitvoerig en nauwkeurig werken met draai- en freesmachines. Daarnaast kun je in de vrije ruimte leren om CNC-programma’s voor te bereiden en schrijven.

Jouw carrière

Als verspaner kun je bij veel verschillende bedrijven aan het werk: in de fijnmechanische industrie of bij makers van gereedschappen, instrumenten of modellen. Ook kun je terecht bij onderhoudswerkplaatsen, verspaningsafdelingen, machinefabrieken of technische diensten van een bedrijf. Je werkt zelfstandig met draaibanken en freesmachines, handbediend én volautomatisch. Je werk begint met de aanlevering van een opdracht en bijbehorende werktekening. Aan de hand van die tekening ga je aan de slag. Jij kunt werken aan ingewikkelde producten als motoronderdelen van een vliegtuig of een auto, maar het kan ook een schaats of fietsversnelling zijn. Je gaat zorgvuldig te werk zodat producten tot op de honderdste millimeter nauwkeurig de juiste maat krijgen. Na de productcontrole kan het product verder voor een eventuele vervolgbewerking
of voor de nabewerking. 

Doorleren? 

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding. Je kunt je ook verder verbreden binnen de fijnmechanische techniek.

Open dagen: 

Infoavond 6 juni 2017